Nieuwe pup in huis?

Gefeliciteerd! Om onze nieuwe vriend(in) een goede start te geven, kunnen we ze beter laten vaccineren en ze beschermen tegen wormen en andere parasieten.

In het kort:

Basisvaccinaties op 6, nadien 8 à 10 weken en tenslotte na 12 weken leeftijd. Nadien volstaat het de vaccinatie jaarlijks (eenmalig) te herhalen.

Bijkomende vaccinaties:

Kennelhoest: verplicht op meeste hondenscholen en in pensions.
Rabiës: verplicht in het buitenland (in combinatie met het internationaal paspoort), of zonder paspoort ten zuiden van Samber en Maas en op elke camping in België.

Ontwormen:

Het is belangrijk om uw hond regelmatig te ontwormen. Onderstaand schema toont de aanbevolen frequentie aan.

Overige parasietenbestrijding:

Hiermee hebben we het voornamelijk over vlooien en teken. U kan uw huisdier best op regelmatige basis preventief behandelen. Afhankelijk van het product (pipet of halsband) dat u gebruikt, zal de behandelingsperiode verschillen.

Opvoeding:

Om uw pup een goede start te geven is het niet overbodig om met hem naar een hondenschool te gaan. U kan bij de meeste hondenscholen terecht vanaf uw pup zijn volledige vaccinatie heeft gekregen. Hij leert er omgaan met andere honden, vreemde mensen, vreemde situaties, … Zelf krijgt u nuttige tips en raad over de opvoeding van jouw hond.