Ons team

ONZE DIERENARTSEN

Wij zijn een team van 8 dierenartsen die allen eerstelijnsdiergeneeskunde uitoefenen waaronder vaccinaties, algemeen onderzoek, routineoperaties zoals sterilisaties en castraties etc. Naast de eerstelijnsdiergeneeskunde verdiept elke dierenarts zich in zijn of haar specifieke interessegebied (bv. orthopedie, ophthalmologie, cardiologie, dermatologie…).

Philippe Van Vooren
Philippe Van VoorenDierenarts

Dr. Philippe Van Vooren is afkomstig uit Gent, waar hij ook het diploma van dierenarts met onderscheiding behaalde. Na zijn studies werkte hij jarenlang in Engeland als zowel veearts als dierenarts voor kleine huisdieren. Tijdens zijn legerdienst was hij verantwoordelijk voor de medische verzorging van de waakhonden en de controle van de voedseldepots.

Sinds de oprichting van De Molenhoek in 1997 heeft Philippe een speciale interesse in orthopedische chirurgie bij gezelschapsdieren, waarvoor hij jaarlijks verschillende cursussen volgt in binnen- en buitenland. In maart 2017 liep hij zelfs een week mee met de wereldexpert Dr. Brian Beale op vlak van orthopedie in Houston, Texas.

Philippe woont in Appelterre, samen met zijn vrouw, dierenarts Cecile Prové, hun drie kinderen, borderterriërs Plum en Peach en twee katten.

Cecile Prové
Cecile ProvéDierenarts

Cecile is afkomstig uit Wijnegem en studeerde Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Na haar studies werkte zij lange tijd als gezelschapsdierenarts in verschillende praktijken in Engeland, waar ze geboeid raakte door wekedelenchirurgie en hart- en longziekten. Cecile blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in deze vakgebieden door jaarlijks bijscholingen in binnen- en buitenland te bezoeken. Buiten haar werkuren is Cecile een gepassioneerd beeldhouwster: een van haar sculpturen zal binnenkort te bewonderen op het Gemeenteplein van Liedekerke.

Cecile woont in Appelterre met haar man, dierenarts Philippe Van Vooren, hun drie kinderen, borderterriërs Plum en Peach, twee katten en twee kippen.

Kurt Labyte
Kurt LabyteDierenarts

Kurt is afkomstig uit Gent, waar hij in 2000 afstudeerde als dierenarts met grote onderscheiding. Als jonge dierenarts werkte Kurt eerst vijf jaar in een praktijk voor kleine huisdieren, om vervolgens in 2002 het team van De Molenhoek te versterken. Kurt is geïnteresseerd in oogheelkunde, echografie, endoscopie, laparascopie en oncologie. Kurt woont nog steeds in Gent met zijn hond Jakke. Als hobby nemen Kurt en zijn hond deel aan Search en Rescuetrainingen: hier leert Jakke om vermiste mensen op te sporen.

Annelies Van Laerhoven
Annelies Van LaerhovenDierenarts

Annelies is afkomstig uit Vlezenbeek. In 1998 studeerde ze af aan de toenmalige Katholieke Hogeschool Brussel als regentes wiskunde, biologie en aardrijkskunde. In 2004 behaalde ze haar diploma als dierenarts aan de Universiteit Gent met onderscheiding en sinds 2006 is zij een vast lid van het team. Annelies heeft een speciale interesse voor inwendige ziekten, dermatologie en echografie. Tegenwoordig woont ze in het landelijke Tollembeek met haar Newfoundlander Jaïa en twee katten.

Barbara Lecluyze
Barbara LecluyzeDierenarts

Barbara is afkomstig uit Menen en studeerde eerst Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenswetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Nadien behaalde ze haar master in de Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Nadat ze was afgestudeerd in 2008 deed ze enkele jaren ervaring op in verschillende praktijken voor kleine huisdieren, tot ze in 2011 een vast lid van het team van Dierenartsenpraktijk De Molenhoek werd. Barbara schoolt zich regelmatig bij in de neurologie, endocrinologie en interne geneeskunde.

Barbara woont in Sint-Lievens-Houtem met haar man, dochtertje en twee zoontjes. Alsof dat nog niet genoeg heeft ze ook nog een hond Peppa, vijf poezen, drie kippen en een eendje.

Bart Van Schandevyl
Bart Van SchandevylDierenarts

Bart is afkomstig uit Aalst en behaalde in 2010 zijn master in de diergeneeskunde aan de universiteit van Gent. Nadat hij afstudeerde deed Bart een tijdlang vervangingen van dierenartsen die op verlof waren in Vlaanderen, maar ook in Nederland. Sinds 2012 is hij een vast lid van het team in Dierenartsenpraktijk De Molenhoek. Bart heeft een bijzondere interesse voor vissen, reptielen en amfibieën, waar hij ook regelmatig bijscholingen voor volgt. Daarnaast is hij ook gepassioneerd door zijn rifaquarium.

Bart woont samen met zijn vrouw en hun hondje Odette in Liedekerke.

Freyja Vanden Broucke
Freyja Vanden BrouckeDierenarts
Freyja is afkomstig uit Ninove en behaalde in 2017 haar diploma Diergeneeskunde aan de Universiteit van Gent met onderscheiding. Na enkele vervangingen in verschillende praktijken werd ze in augustus 2018 een vast lid van het team van De Molenhoek. Freyja heeft een speciale interesse in neurologie, cytologie, pathologie en bijzondere dieren.
Freyja woont samen met haar man Chris, border collie Marley, twee konijnen en enkele reptielen in Nieuwerkerken. Buiten de werkuren houdt Freyja zich voornamelijk creatief bezig en heeft samen met haar man een grote passie voor auto’s, fotografie en de natuur. Met hun oldtimer Volkswagen busje en Landrover Defender trekken Freyja, Chris en Marley er graag op uit.
Evie Van Hulle
Evie Van HulleDierenarts

Evie is afkomstig uit Ninove en behaalde in 2019 haar diploma master in de diergeneeskunde aan de faculteit te Merelbeke. Evie heeft reeds verschillende stages in De Molenhoek gelopen, waarbij ze telkens nog meer gemotiveerd raakte om te starten als dierenarts voor kleine huisdieren. Sinds deze zomer is ze een vast lid van ons team. Evie woont in Pollare samen met haar drie katten. Niet alleen kleine huisdieren hebben haar hart gestolen, ook haar twee paarden ziet ze dolgraag. Evie legt zich voorlopig toe op de eerstelijns diergeneeskunde en hospitalisatie, chirurgie interesseert haar enorm en gaat ze zich in de toekomst meer op toeleggen.

ONZE ASSISTENTES/MEDEWERKSTERS

Katrijn Wille
Katrijn WilleAssistente

Katrijn is afkomstig uit Aalst en behaalde in 2012 het bachelorsdiploma Agro- en Biotechnologie optie Dierenzorg aan de Hogeschool Gent. Tijdens haar opleiding deed ze stage bij Dierenartsenpraktijk De Molenhoek waar ze sinds 2013 het team versterkt als dierenartsassistente. Tegenwoordig woont Katrijn samen met haar kat, Maya en haar honden Noïka en Aska in Erpe.

Ann Verbeurgt
Ann VerbeurgtAssistente

Nadat Ann jarenlang als zelfstandig boekhoudster werkte, volgde ze haar hart, gaf ze haar carrière op en studeerde ze Agro- en Biotechnologie optie Dierenzorg. Met succes: tijdens haar studie liep ze stage in De Molenhoek en na haar afstuderen versterkte ze het team. Eerst werkte Ann een tijdje als vervangster voor een andere assistente, nu is ze een onmisbaar deel van het team.

Ann woont in Herzele, waar ze meerdere katten een thuis gegeven heeft en als hobby graag in de tuin werkt.

Yasmin Callebaut
Yasmin CallebautAssistente

Yasmin is afkomstig uit Liedekerke. Ze behaalde in 2012 haar bachelorsdiploma Agro- en Biotechnologie optie Dierenzorg aan de Hogeschool Gent, maar is al sinds 2011 een onmisbaar deel van het team.

Yasmin is heel erg geïnteresseerd in hondenpyschologie en het gedrag van honden. Sinds 2014 is ze een actief vrijwilliger en tegenwoordig zelfs bestuurslid bij de VZW Tails4Life Belgium.

Yasmin woont samen met haar vriend en adoptiehondje Locita in Steenhuize.

Dorien De Becker
Dorien De BeckerAssistente

Dorien is afkomstig uit Denderleeuw en woont nu samen met haar vriend en hun hond, Nena en 2 katten Jef & Krol in Idegem. Ze studeerde Agro- en Biotechnologie optie Dierenzorg aan de Hogeschool Gent. Tijdens haar opleiding liep ze stage bij onze dierenartsenpraktijk, waar ze sinds 2015 als jongste dierenartsassistente ons team versterkt.

Evy Vanden Berge
Evy Vanden BergeMedewerkster

Evy zorgt er sinds 2007 voor dat de praktijk elke dag fris gepoetst is voor de werkdag start en dat de dieren comfortabel in hun kennels verblijven. Zelf houdt ze enorm veel van dieren en heeft ze twee poezen, vier honden en enkele baardagamen.